Mixed Bag

....Aaaand it's high time for another Mixed Bag! 

First up, smoothing out the cave wall edges to create water edges:

Next, as we implemented more and more of the Tai Ming 2nd zone backgrounds, we came to realize we wanted to change some things around. One of those things were the placement of the cave entrance seen below:

Since this cave will be a puzzle cave, we thought it'd be a little bit funny if it was next to the graveyard, in order to illustrate how poor the owner's business choices are. But we found it got a little bit too crowded, so we decided to move the entrance further to the right, and add a small fence to illustrate the end of the graveyard. 

In the present, the puzzle cave has closed since many years, and instead the path to it has been filled with new tombstones:

Another thing we wanted to change was the windows of the monkey lab. Since this building is where a lot of scientific experiments take place, we want to highlight that this building is different from the rest, and in a way, more modern. We already have the more industrialized chimneys, but we also decided to add glass windows rather than the hollow ones from before:

And in the present, as time has passed and worn things down, the glass windows have broken and fallen apart:

Finally, a little sneak peek of our next prototyping business: another 'puzzle' in the puzzle cave. Only it's not a puzzle: instead you're in the present, and the key you need keeps getting snatched away by monkeys:

How annoying!

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home


Post a Comment